Upcoming exhibitions fall 2019:

JON BENJAMIN TALLERÅS (NO)

OPENING NOVEMBER 15., 2019

(Text in English coming soon).

Jon Benjamin Tallerås (f. 1984, Oslo) gikk ut fra kunstakademiet i Oslo i 2011. I sitt arbeide utforsker han lite brukte og ofte oversette deler av byen. Flere av hans fotografiske arbeider dokumenterer performancer hvor han tar i bruk tilfeldige rom formet i randsonen av funksjonell arkitektur. Tallerås er også en av initiativtakerne bak utstillingskonseptet One Night Only i Oslo som i løpet av sine 5 år gjennomførte fler enn 180 utstillinger. Tallerås har omfattende utstillingserfaring nasjonalt og internasjonalt. Nylige utstillinger inkluderer QB galleri (NO), Treignac Project (FR), Kunstnernes Hus (NO), Nasjonalmuseet (NO), Munch Museeet (NO), EKKM - Contemporary Art Museum of Estonia (ES), Stavanger Kunsthall (NO), LIAF biennial (NO) og Kunsthall Oslo (NO).

Et gjennomgående – kanskje det gjennomgående – tema i arbeidene til Jon Benjamin Tallerås er forholdet mellom individet og det urbane liv. Man skal ikke lese mange av tekstene som er skrevet om kunstneren før man støter på ordet flaneur. Det er ikke så rart. Gjennom kunstnerskapet har Tallerås i en lang rekke arbeider opptrådt som en som beveger seg på en nær konstant vandring gjennom byen; og med byen menes Oslo, ikke 90-tallskunstens nondeskripte «urbanitet». Kunstnerens arbeider er spekket med iscenesettelser av Tallerås i situasjoner der han på ett eller annet vis bruker byen, ofte på en uvanlig måte; hopppende over gjerder, spaserende langsmed t-banesporene, klatrende oppover vegger, hengende fra takrenner. I alle sine arbeider utøver Tallerås en serie sosiale lesninger av byens arkitektur, hvilket må sies å være høyst aktuelt i forbindelse med den utviklingen Oslo for tiden går gjennom.
- Fra utstillingen “A Roof of One’s Own” på QB Galleri, Oslo, 2018

Byens ustoppelige ekspansjon omdannes i kunsthallens største utstillingsrom til en kroppslig erfaring. Betrakterens bevegelser i gallerirommet er her vanskeliggjort av et skulpturelt verk som består av elementer fra bygningsstillaser. Et kaos av stålrør i alle retninger fremstår som en poengtert kontrast til kunstnerens egne urbane freestyling. Hvordan ta seg videre herfra?
- Line Ulekleiv om Jon Benjamin Tallerås på kunstkritikk.no.

QBG_2018_09_Jon_Benjamin_WebRes_14.jpeg
QBG_2018_09_Jon_Benjamin_WebRes_11.jpeg

TEGNEKLUBBEN (NO), CURATED BY MONICA HOLMEN (NO)

(Bjørn Bjarre, Terje Nicolaisen, Ulf Verner Carlsson, Paul Dring, Martin Skauen)
OPENING DECEMBER 13., 2019


(Text in English coming soon).

Med lave terskler og takhøyde for det meste, har Tegneklubben siden 2004 skapt et trygt rom for frihet og faenskap. Klubben diskuterer, kommenterer og setter på spissen en rekke temaer og forhold i umiddelbar nærhet, men også mye annet besynderlig og absurd, ispedd bruddstykker av tekst og onelinere, i form av tegning, maleri, collage – og alltid på A4-ark. Klubbens omfattende praksis har generert et arkiv på over 10 000 arbeider, og en mangslungen bildeverden som utvilsomt treffer noe i noen og enhver. Her finner vi svette yogamenn, harselas med Trump og andre politikere, forslag til kunstprosjekter, logoer og museer, innbitt institusjonskritikk, ulydige objekter og bananer, malingskladder, egg og elefanter, og ikke minst absurde tekststykker som tilfører mening i et tilsynelatende meningsløst univers. 

Monica Holmen (f. 1982) er kurator og prosjektkoordinator ved Akershus Kunstsenter. Holmen er også co-redaktør for Kunstforum, og frilanser som kurator, skribent og redaktør. Holmen har master i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. I 2018 kuraterte hun utstilling med Tegneklubben på Tegnerforbundet i Oslo, etter invitasjon fra klubben selv som ønsket et blikk utenfra på deres omfattende produksjon. 

tegneklubben-16-blob-kite.jpg